Fundacja Krajowej Spółki Cukrowej S.A. „Pomaganie krzepi” ogłosiła dwa kulinarne konkursy wielkanocne skierowane do Kół Gospodyń Wiejskich: pn. „Krzepka Babka” skierowany do KGW z woj. kujawsko-pomorskiego oraz pn. „Słodki Mazurek” skierowany do KGW z woj. lubelskiego. Narodowy Instytut Kultury i Dziedzictwa Wsi objął patronatem honorowym ww. Konkurs.
Celem konkursów jest kultywowanie polskiego dziedzictwa kulturowego związanego z wypiekaniem ciast wielkanocnych, dbałość o poczucie tożsamości kulturowej, a także pielęgnowanie szacunku dla tradycji związanej ze świętem Wielkiej Nocy.
Szczegółowe informacje o Konkursach
1. Konkurs „Krzepka Babka” skierowany do KGW z woj. kujawsko-pomorskiego
Do pobrania:
-Regulamin Konkursu Krzepka Babka
-Plakat Konkursu „Krzepka Babka”
2. Konkurs „Słodki Mazurek” skierowany do KGW z woj. lubelskiego
Do pobrania:
-Regulamin Konkursu Słodki Mazurek
-Plakat Konkursu „Słodki Mazurek”
Konkurs wielkanocny odbędzie się w trzech kategoriach:
Zadanie Konkursowe należy przesłać na adres e-mail Organizatora: fundacja@polski-cukier.pl w dniach 1-22 marca 2021 r. do godz. 10.00.
Red. Aleksandra Szymańska
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz