niedziela, 29 lipca 2018

Lemoniada arbuzowa!

Mam dla Was super prosty przepis, na letnią lemoniadę z arbuza. Ceny tych owoców (jak zresztą aktualnie wszystkich) są bardzo niskie i zachęcają do tego by na 100% korzystać z uroków lata. 
Składniki, które proponuję wystarczą na przygotowanie 1,5 l lemoniady.
Potrzebujesz:
2 cytryny i 1 limonka
2 łyżki miodu
kilka listków mięty
1,5 l. wody mineralnej (ja stosuję gazowaną)
lód w kostkach
pół dużego arbuza lub 1 mały

Przygotowanie: arbuza pozbawiamy skóry, kroimy go na małe kawałki i blendujemy z dodatkiem soku wyciśniętego z półtorej cytryny. Zblendowaną masę wkładamy do zamrażarki na godzinę. Po schłodzeniu umieszczamy ją w dzbanku, w którym będziemy serwować lemoniadę. Do arbuzowej masy dodajemy, miód rozpuszczony w pół szklanki ciepłej wody, listki mięty oraz pokrojone w plastry pół cytryny i limonkę. Na koniec wlewamy wodę mineralną i dodajemy kostki lodu. Wszystko dokładnie mieszamy i serwujemy w upalny dzień. Voilà! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz